Vrsta nekretnine
Cijena
Površina
Lokacija
Naselje

Građevinsko zemljište 812 m2,Dubrovnik / Koločep. Ovo tražite!!!

Površina: 812,00 m2
Lokacija: Dubrovnik
Naselje: Gornje Čelo
Ulica:
Cijena: 98.000 €
Broj soba/ureda:
Kat:
Ukupno katova:
Dizalo:
Centralno grijanje:
Etažno grijanje:
Balkon / terasa:
Garaža / parking:
Klima uređaj:
Internet priključak:
Telefonski priključak:
Namješteno:
Uredni papiri:
Opis:

Građevinsko zamljište na otoku Koločepu udaljenom 25 min vožnje brodicom od Dubrovnika .
Pogled na Dubrovnik.
Širina parcele uz put je cca25m .
Struja ,voda su uz put odvodnja se rješava propisanom septičkom jamom.
Teren je ravan , dalje parcele koje vode prema moru su strme tako da kuće sagrađene ispod ne zaklanjaju poglad jer su niže .
Od mora cca 150m.

O Koločepu više informacija :

Najbolji odmor u Dubrovniku moguć je na malom otočiću u njegovoj neposrednoj blizini – na otoku Koločepu. Koločep ili Kalamota, kako ga sami otočani nazivaju, udaljen je samo 5 km od dubrovačke luke Gruž, s kojom ga povezuje desetak redovnih brodskih linija dnevno. Premda Koločep administrativno pripada Gradu Dubrovniku, na njemu nema gradske buke, nema stresa i nema automobila.

Istraži...
Uz dvije pješčane uvale smjestila su se malena naselja – Gornje i Donje Čelo, koje povezuje vijugavo šetalište dugo oko 3 km. Postoji desetak kilometara drugih staza i šumskih putova. Koločep je jedan od najrazvedenijh hrvatskih otoka s brojnim skrivenim uvalama, a na njemu se nalazi i Plava spilja u koju se ulazi plivajući.

Nauči...
U doba Dubrovačke Republike na Koločepu su se izrađivali brodovi, a čak dva člana posade Columbove Santa Marije bili su poznati pomorci s Koločepa. Pronađeni su arheološki ostaci starih europskih osvajača – od Grčke i Rima, sve do Napoleona. Na otoku veličine samo 2,3 km2 nalazi se čak sedam predromaničkih crkvica iz vremena hrvatskih kraljeva.

Opusti se...
Za razliku od većine drugih jadranskih otoka, Koločep je bogat plodnom zemljom i vodom, te je prepun raznovrsnog raslinja i visokog drveća. Najpoznatiji otočanin Pasko Baburica Šoletić, koji je otišao u Čile početkom prošlog stoljeća i tamo se obogatio, godinama je sve do svoje smrti 1941. financirao hortikulturalno uređenje Koločepa.

Ugodi si...
Koločep ima preko 250 sunčanih dana godišnje. Prevladava blaga klima, a zbog razvedene obale i male površine otoka, posebno je izražena maritimnost – utjecaj temperature mora na temperaturu zraka – prosječna mjesečna dnevna temperatura je iznad 10oC zimi, a ljeti ispod 27 oC.

Uživaj...
Čisto plavo more okružuje otok. Još od davnina Koločep je bio poznat otok ribalja i koraljara, a i danas se tu nalazi označeno ribolovno područje koje posebno obiluje jastozima i hlapovima. Otočani tradicionalno večernje sate provode na molu, loveći s obale ribu i lignje koje im same dolaze.

Život na otoku...
Škola tradicionalnih znanja i vještina nudi edukativne posjete otočkim obiteljima koje njeguju tradicionalne vještine, poput proizvodnje rakije od rogača, noćnog ribarenja na tradicionalni način ili mužnje koza radi proizvodnje sira i jogurta.

Lokacija:

(c) Offero nekretnine d.o.o. Sva prava pridržana. Izrada web stranica - Virtus dizajn